Portret van de week – Marelle

16-12-2021

‘’Ik ben al zeventien jaar vrijwilliger bij Stichting Present Zwolle. Ik vind het nog steeds hartstikke leuk. Ik zit nu in een groep met veel jonge studenten, dat is zo leuk! De eerste keer zeggen ze vaak dat ze niks kunnen, maar dan zeg ik: ‘kom op, we gaan gewoon bezig’. Het komt altijd goed. We leren van elkaar en iedereen doet iets wat hij/zij leuk vindt om te doen. Samen zijn we een goed team. Op mijn kluskleding zitten allemaal verfstrepen. Van bijna alle verfstrepen weet ik nog bij welke klus ze horen. Ik krijg er energie van om deze klussen op te pakken, vooral omdat het zo leuk is om te doen. Ik vind het ook fijn dat ik iemand met mijn kleine beetje hulp kan helpen. Om mee te doen in het klusteam hoef je niet heel goed te kunnen klussen. Er is altijd wel iets te doen dat iemand kan en leuk vindt om te doen. En we leren van elkaar. Je tijd beschikbaar stellen is voldoende. Daarmee kan je echt van betekenis zijn voor een ander. Dat vind ik fijn.’’
Marelle- Vrijwilliger Flexteam en groepenbegeleider