Portret van de week – Cindy

23-12-2021

‘’Als opbouwwerker richt ik me met name op de grotere vraagstukken in de wijk Zwolle-Zuid. Ik zoek uit welke vraagstukken er leven en hoe we hier als Travers Welzijn wat in kunnen betekenen. Dit zijn voor Zwolle-Zuid bijvoorbeeld thema’s als leefbaarheid, veiligheid, laaggeletterdheid, armoede etc.  Vanuit mijn functie werk ik ook samen met Stichting Present Zwolle. Ik heb meerdere keren klussen ingediend voor buurtbewoners. Bijvoorbeeld voor het opknappen van een tuin of het opknappen van een kamer. Ook in het optrekken met Nieuwe Zwollenaren werk ik samen met Stichting Present Zwolle. De tuinklus die destijds werd uitgevoerd betekende veel voor de bewoner. Zij was echt trots op haar tuintje die dankzij vrijwilligers winterklaar werd gemaakt. Dat was mooi om te zien. Ik heb ook weleens mensen opgegeven voor het Buurten met Boodschappentraject. Die mensen waren superblij. Het hielp hen echt de maand financieel wat gemakkelijker door te komen. Hetzelfde geldt voor de zomerpakketten. Wij kennen de gezinnen die hiervoor in aanmerking komen en het geeft hen echt wat ademruimte. Het wordt heel positief ontvangen. Het is een mooie wisselwerking tussen Travers en Stichting Present. Wij kennen de mensen die hulp kunnen gebruiken en Stichting Present Zwolle kent de vrijwilligers die willen helpen. Het is heel mooi om zo samen te kunnen werken en elkaar aan te vullen.’’
Cindy – Opbouwwerker Travers Welzijn