Buurten met Boodschappen

Voor vrijwilligers die graag langer betrokken willen zijn bij mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement, organiseren we in Zwolle verschillende soorten trajecten. Een van de trajecten is het traject Buurten met Boodschappen.

Dit traject biedt jou of jouw groep (miniwijk, wijkkring, vriendenkring, gezin, collega’s…) de mogelijkheid om een gezin of alleenstaande met een schrijnende financiële situatie, een jaar (of langer als je dat wilt) te ondersteunen. Dit kan door maandelijks een pakket met levensmiddelen te geven.

Present Zwolle zet jouw aanbod centraal. Jij bepaalt welk budget je hebt per maand (gemiddeld € 30,- tot € 70,-) en wat eventueel je extra aanbod is. We zorgen voor een professionele screening van de ontvanger vooraf. Dit zorgt ervoor dat jouw aanbod op de juiste plek terecht komt. Ook begeleiden we het hele Traject van A-Z. 
De bezorger(s) van het pakket en de deelnemer drinken bij de bezorging van het pakket -zo mogelijk- samen een bakje koffie of thee. Dit zorgt voor waardevolle momenten van ontmoeting.

Lees de ervaringsverhalen wat voor verschil een Buurten met Boodschappentraject kan maken:
- Het goede doel dichtbij huis: een 'simpel' gebaar van een boodschappenpakket werd een speciaal contact
- Portret van de maand: Alie, Flexer en Buurten met Boodschappen
- Buurten met Boodschappen past bij onze wijkkring

Is Buurten met boodschappen iets voor jou of jouw groep?

Aanmelden kan via onderstaande knop. Helaas kunnen we vanwege personele onderbezetting pas vanaf
1 september aan de slag met je aanmelding. 

Wil je toch nu al graag van betekenis zijn, dan is misschien ons Buurten met Feestjes-traject een mooie mogelijkheid. Meer informatie vind je hier. Ook hebben we de mogelijkheid om een zomerpakket samen te stellen voor gezinnen voor wie de zomer niet zo zonnig is. Opgeven kan tot 24 mei en hier lees je hier meer over.