Meedoen als studentenvereniging

Met je studentenvereniging, jaarclub of vriendengroep iets goed doen voor de samenleving?  Present daagt jullie uit om je voor een dag(deel) of voor langere tijd actief in te zetten voor mensen in Zwolle die hulp nodig hebben.

Present organiseert en begeleidt

Meedoen met een Present-Project of -Traject kan met een groep van 2-250 personen. De mensen die jullie helpen, zijn mensen die sociaal geïsoleerd zijn, leven in armoede of kampen met fysieke en geestelijke problemen zoalsziekte, ouderdom of beperking.

Voor groepen organiseren wij twee type Present-Projecten:

  • Sociale projecten: koken voor dak- en thuislozen, het organiseren van een gezellige middag voor mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking of koffiedrinken met eenzame ouderen
  • Praktische projecten: helpen verhuizen, opknappen of schoonmaken van een woning of het opknappen van een tuin.

Daarnaast organiseren we ook Trajecten voor langere tijd. Kijk hier voor meer informatie.

Een Project of Traject wordt altijd georganiseerd op basis van jullie wensen en beschikbaarheid. Na jullie aanmelding nemen we contact op om deze te inventariseren.

Geen kosten

Deelname aan een vrijwilligersproject is voor studenten in principe kosteloos. Eventueel verzoeken we jullie om een kleine bijdrage te doen voor bijvoorbeeld de inkoop van materialen bij sociale projecten.

Meld je aan of neem contact  met ons op voor meer informatie.