Een verschil maken
met je bedrijf

Door anderen te helpen, samen met je collega’s

Ben je op zoek naar een manier om je maatschappelijke betrokkenheid als bedrijf handen en voeten te geven? Wil je eens een heel andere invulling van jullie teamuitje? Dan wil Stichting Present je daar graag bij helpen. Jullie kennis en kunde matchen we graag in een mooi project, traject of een bijzondere verbinding. Een paar uur van jullie tijd kan een groot verschil maken in het leven van een ander. Zo werk je als team een dag(deel) aan een passend project met impact. Of ga je een verbinding aan die op lange(re) termijn voor beide partijen winst oplevert.


We denken ook graag met je mee over de manier en wijze waarop je als bedrijf een verschil wilt maken. Present Zwolle heeft veel ervaring in de samenwerking met ondernemers en bedrijven – samen maken zij al jaren de Zwolse samenleving, op uiteenlopende manieren, zoveel mooier.

Door het brede netwerk dat Present in de afgelopen 20 jaar heeft opgebouwd, in alle lagen van de samenleving, kan ze snel de juiste verbindingen leggen met vaak direct impact op de medemens die dat zo nodig heeft.

Bouwen aan verbinding

Via Present werken collega’s met elkaar in een heel andere setting dan ze normaal doen. Zo ontstaat er een nieuwe dynamiek en meer verbondenheid. Samen de schouders eronder om een ander te helpen, geeft voldoening en direct mooi resultaat. Werken via Present betekent teambuilding op zijn best!

Wat Present anders maakt, is dat wij beginnen bij jullie aanbod. We kijken naar wat jullie mooi vinden om te doen, welke talenten er in jullie team zitten en wanneer en hoe jullie aan de slag willen. Met dit aanbod gaan wij op zoek naar plekken waar je anders niet zou komen.

Voorbeelden van projecten

  • Met een groep collega’s de woonkamer opknappen van een alleenstaande moeder
  • Met je team pannenkoeken bakken met jongeren met een beperking
  • Met je afdeling de dierentuin bezoeken samen met eenzame ouderen

MVO Personeelsuitje

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) met je personeelsuitje kan dus prima via Present. In nauwe samenspraak met jullie wensen, komen we met een passend voorstel voor een dag of dagdeel. Daarna nemen we de complete organisatie voor onze rekening. Het is geen programma met paintballen of boerengolf. Het is handen uit de mouwen en mensen tegenkomen die je anders niet zo snel ontmoet. Dat is een bijzondere ervaring voor je medewerkers en een prachtige impact op de hulpontvangers.

Betrokken: MVO & MBO

Een project doen via Present is meer dan teambuilding. Het betekent ook Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) of Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO). Via een Present-project toon je maatschappelijke betrokkenheid. Vrijwilligerswerk onder werktijd. Dat werkt inspirerend voor je bedrijf maar ook vaak voor de omgeving.

Samen verschil maken

Via een Present-project wordt de binding onder het eigen personeel hechter en je maakt ook verbinding met thema’s en hulporganisaties in je regio. Samen help je mensen die te maken hebben met armoede en eenzaamheid in jouw regio. Zo’n project laat je collega’s en de omgeving niet onberoerd.

Zorgvuldige organisatie kost wat

Net als andere bedrijfsevenementen maken we kosten. De zorgvuldige en professionele begeleiding, in nauw overleg met jouw bedrijf, hulpverleners en hulpvragers, door Stichting Present is niet gratis. De kwetsbare mensen die geholpen worden zijn helaas niet in staat om financieel bij te dragen. Daarom vragen we voor de tegemoetkoming in de kosten een donatie. Stichting Present heeft een ANBI status, daarom is de donatie aftrekbaar van de belastingdienst.

Daarom brengen wij de organisatie, begeleiding en het verbruik van materialen in rekening. Dit doen we slechts tegen kostprijs. In overleg kunnen we de kosten met jullie bespreken.

Wil jij een verantwoord personeelsuitje met impact?

Vraag informatie aan en we helpen je graag vrijblijvend verder. We nemen dan contact met je op om je voorkeuren te bespreken. We staan je ook graag te woord als je vragen hebt.

Bedrijven die via Present een verschil maakten

Present Zwolle wordt gesteund door ongeveer 40 partners en vele bedrijven zetten zich jaarlijks via Present Zwolle in. In Nederland vroegen honderden bedrijven al advies aan Present voor lokale invulling van hun MVO.
Hieronder een paar landelijke voorbeelden.

Present en AFAS

Software gigant AFAS uit Leusden kreeg de smaak te pakken na dit bijzondere project. Met dank aan het Kans Fonds.

Met Jumbo aan de slag

De mensen van supermarktketen Jumbo haalden zelfs het lokale nieuws bij RTV Noord met deze vorm van MVO.

Suez Doet

Ook energieleverancier SUEZ zette trots een eigen filmpje online na een bijzonder Present-project.

Onze sponsors