Nieuws

Terugblik op een bijzondere Eerste Kerstdag: Heerlijk lunchen, brunchen of High Tea-en

25 januari 2024

Ruim voor de Kerst werden we verrast met de volgende vraag van Restaurant De Gillende Keukenmeiden:
‘Wij willen graag op Eerste Kerstdag drie groepen mensen die het moeilijk hebben en wel een extraatje kunnen gebruiken welkom heten in ons restaurant, om kosteloos te kunnen genieten van een brunch, lunch of High-Tea. Kunnen jullie helpen om ons restaurant gevuld te krijgen?’

We waren oprecht verbaasd door dit bijzondere en genereuze aanbod en gingen aan de slag!
Samen met ons netwerk mochten we deelnemers voor twee van de drie momenten uitnodigen.

De Gillende Keukenmeiden hebben met hun team, familieleden en betrokkenen heel veel mensen heerlijk in de watten gelegd; mensen voor wie het leven soms zwaar is door gebrek aan financiën, eenzaamheid of omdat ze gevlucht zijn.

Hierbij een greep van de reacties die we ontvingen:

‘Onze deelnemers hebben het als zeer prettig ervaren en waren blij met deze kans om gezellig samen te zijn.’
‘Het was echt super! Uitmuntend! We hebben ervan genoten. Het was ontzettend goed verzorgd!’
‘Het was echt geweldig! Heb al lang niet meer zo genoten. En echt een hele fijne sfeer en lieve mensen. Hartelijk bedankt!’

Restaurant De Gillende Keukenmeiden heeft hiermee echt een verschil gemaakt voor meer dan 100 mensen. Er waren mensen tot tranen toe geroerd omdat ze erbij mochten zijn en zo voor even hun zorgen konden vergeten.

Dit is een prachtig voorbeeld van Buurten met Feestjes; een feestje mogelijk maken voor mensen voor wie feestvieren niet vanzelfsprekend is. Dat kun je doen zoals De Gillende Keukenmeiden, of op een heel andere manier. Een manier die past bij jou!