Team en Bestuur

Team

Elsje Goudzwaard – Directeur
Sinds 2007 ben ik werkzaam bij Stichting Present Zwolle. Werken bij Present is waar mijn hart ligt, mensen in beweging brengen voor Zwollenaren die zich niet gezien voelen en die volgens onze wereldse normen niet meetellen. En dan samen te ontdekken dat vrijwilliger én geholpene zoveel voor elkaar kunt betekenen, daar wordt onze stad mooier van. Ik vind het een voorrecht om samen met een supermooi team te kijken op hoeveel verschillende creatieve manieren we dit kunnen doen, dat verveelt geen moment! Ik heb Present in 14,5 jaar zien groeien naar een professionele netwerkorganisatie die niet meer weg te denken is uit de stad. Naast Present Zwolle werk ik 1,5 dag per week voor Present Nederland als juridisch adviseur.
Voor en naast Present heb ik 20 jaar met veel plezier als letselschadejurist (10 jaar als NIVRE register-expert) gewerkt.
contact

 

Corlien van der Meulen – Projecten, Bedrijven en P-team
Sinds 2008 ben ik werkzaam bij Stichting Present Zwolle en ik doe dit tot de dag van vandaag met veel plezier en passie. Na mijn SPH opleiding ben ik in 1999 Diermanagement gaan studeren in Leeuwarden (combinatie van hulp aan mensen door middel van dieren). Na mijn stage bij Hulphond Nederland en de Dolfijnenopvang kwam ik meer in aanraking met het missionaire werk van Jeugd met een Opdracht en ben ik 3,5 jaar in Australië en vooral Oost Timor gaan werken. Hier was ik verantwoordelijk voor veel verschillende opbouwprojecten van en met de lokale bevolking, o.a. in oorlogsgebieden. In 2006 kwam ik terug in Nederland en ben ik aan de slag gaan bij het Middelpunt-Omega.
Na anderhalf jaar heb ik de overstap gemaakt naar Present Zwolle en ik zit hier helemaal op mijn plek. Ik geniet van de veelzijdigheid, de vrijheid, de echtheid en de passie waarmee we hier elke dag opnieuw ons inzetten om de stad mooier en lichter te maken.
contact

Mariëlle Kisjes – Trajecten
Voordat ik in 2011 bij Stichting Present Zwolle aan de slag ging, werkte ik als jurist bij het Ministerie van Justitie. Het was een mooie baan. Ik kwam daar in contact met veel mensen die allemaal hun eigen verhaal hadden. Daardoor merkte ik dat ik graag meer rechtstreeks betrokken wilde zijn bij de hulp aan mensen. Niet juridisch, maar persoonlijker, praktisch en van hart tot hart. In mijn vrije tijd werd ik namens onze wijk contactpersoon van Present. Dat deed ik met veel plezier.
Toen er een vacature was bij Present wist ik gelijk dat ik daar wilde werken. Van mijn carrièreswitch heb ik nooit spijt gehad. Ik geniet elke dag weer van deze veelzijdige baan, de samenwerking met mijn collega’s en het contact met onze mede-Zwollenaren. Door onze Projecten en Trajecten worden mensen uit vaak heel verschillende werelden voor kortere of langere tijd met elkaar verbonden op een zinvolle, betrokken en professionele manier. Mensen worden gezien en talenten worden benut. Dat maakt onze stad mooier!
contact

Elise SteenaartMaatschappelijke Organisaties en Trajecten
Tijdens en na mijn opleiding SPH heb ik op diverse plekken gewerkt als hulpverlener. Tijdens het laatste jaar van mijn studie en daarna heb ik gewerkt bij Stichting Valentijn, opvang en begeleiding van Alleenstaande Minderjarige Asielzoekers. Na een reis van een paar maanden door Zuidelijk Afrika (waar ik eerder een half jaar had stagegelopen in een kindertehuis in Johannesburg) ben ik als groepsleider aan de slag gegaan bij De Reeve (nu Vitree). Daarna heb ik gewerkt als Ambulant Begeleider bij Humanitas DMH. Totdat ik een vacature van Stichting Present Zwolle tegenkwam…
Met heel veel plezier en enthousiasme werk ik bij Present. Met een fijn en deskundig team en met heel veel bewogen vrijwilligers worden vele mooie Projecten en Trajecten mogelijk gemaakt die een meerwaarde zijn voor iedereen die daarbij betrokken is!
contact

Nancy Wolting Flex en Projecten
Na mijn SPH-opleiding heb ik voornamelijk gewerkt met jongeren met een licht verstandelijke beperking al dan niet in combinatie met multiproblematiek. Dit eerst op een trainingscentrum en later als ambulant begeleider. Met heel veel plezier heb ik op mogen trekken met deze jongeren en hebben we samen voor grote uitdagingen gestaan. Ook rondde ik in 2014 de opleiding tot uitvaartbegeleider af. Ik ben werkzaam als uitvaartbegeleider bij De Zwolse Uitvaartzorg om samen met nabestaanden een waardig afscheid van hun dierbare te verzorgen.
In 2016 ben ik hiernaast bij Stichting Present Zwolle gaan werken, waar ik met veel plezier coördinator van een grote groep vaste vrijwilligers ben. Ik mag hun helpende handen brengen achter de voordeuren van de Zwollenaren die daar zo mee geholpen zijn!
Als nevenactiviteit ben ik al een jaar of 10 simulant bij de opleiding verzorging en verpleging bij Landstede en voor artsen bij Isala. Hier mag ik in heel veel huiden kruipen en zo patiënt, cliënt of aanverwante familie spelen ter deskundigheidsbevordering van de leerlingen of artsen.
contact

Dominique van der Knaap Statushouders – Nieuwe Zwollenaren
Na mijn HBO-opleiding tot A-verpleegkundige en de opleiding oncologie / haematologie heb ik jaren als oncologieverpleegkundige gewerkt. Dit met een halfjaar tussenstop in India, waar ik vrijwilliger was in mobiele huisartsenpost. Hierna ben ik aan de slag gegaan op de huisartsenpost in Zwolle als verpleegkundige, waar ik 8 jaar heb gewerkt.
In 2015 kwamen er vluchtelingen in de noodopvang van de IJsselhallen en zo rolde ik in het vrijwilligerswerk bij Stichting Present Zwolle. Ik hielp toen alle vrijwillige inzet rondom de vluchtelingen in de IJsselhallen te coördineren. Vanaf november 2016 werd dit een betaalde baan en zo ben ik opeens al jaren coördinator projecten en trajecten rondom statushouders/nieuwe Zwollenaren. Het is een veelzijdige baan met een leuk team en elke dag anders. Het is het gevoel van samen en samen werken aan een mooier Zwolle.
contact

Nicolien Boxum Statushouders – Nieuwe Zwollenaren
Tijdens mijn social work opleiding CMV heb ik al stage mogen lopen bij Present en vanaf toen staat Present op mijn droombanenlijstje. Als CMV’er ben ik opgeleid om mensen in beweging te krijgen en een brug te slaan tussen verschillende groepen in de maatschappij. En laat dat nou nét zijn waar Present zo goed in is! Na mijn opleiding heb ik ruim 9 jaar gewerkt als jongerenwerker in verschillende kerken. Daar heb ik veel samengewerkt met vrijwilligers. Ik vind het ontzettend gaaf om te zien hoe mensen in hun vrije tijd zich inzetten voor een ander. Ik help graag mee om alles rondom het vrijwilligerswerk zo te coördineren, dat de vrijwilliger kan doen wat hij of zij het liefste doet.
Per 1 november 2020 kan ik met heel veel trots zeggen dat ik mag werken bij Stichting Present Zwolle. Samen met Dominique houd ik me bezig met het welkom heten van Nieuwe Zwollenaren (statushouders) in de stad. En dit doe ik natuurlijk niet alleen, maar samen met een heel netwerk aan enthousiaste vrijwilligers die deze mensen helpen om een echte blauwvinger te worden. contact

Jorien Hulsman Communicatie 
Sinds 1 mei 2021 mag ik het team van Stichting Present Zwolle versterken. Aan mij de taak om te zorgen dat Present Zwolle goed zichtbaar is in Zwolle en omstreken. Door goed zichtbaar te zijn hopen we nóg meer vrijwilligers, hulpverleners en (lokale)bedrijven te bereiken die met ons willen samenwerken.
Na het afronden van mijn studie MMZ specifieke doelgroepen ging ik in 2009 aan de slag bij het Leger des Heils in Zwolle. Hier werkte ik ruim zes jaar als begeleider. Met in 2013 een tussenstop in Thailand. Daar ging ik een halfjaar aan de slag als vrijwilliger bij Nederlandse zendelingen. In 2015 maakte ik de overstap naar daklozenopvang de Herberg in Zwolle.  Hier werkte ik met plezier als persoonlijk begeleider, maar toch begon het studeren weer te kriebelen. In 2016 begon ik mijn deeltijdstudie communicatie. Al tijdens mijn studie zei ik: ‘Ik wil graag een baan in de communicatie, bij een organisatie dat maatschappelijk betrokken is en waar minder dan tien werknemers werken.’ Toen ik hoorde dat ik aan de slag mocht bij Stichting Present Zwolle kon ik mijn geluk niet op. Stichting Present Zwolle doet enorm mooi en belangrijk werk. Ik ben dan ook blij dat ik dit mag laten zien en horen in Zwolle. contact

 

Hans Bakker
Relatiebeheer en fondsenwerving*

contact

 

 

Henk Groen
Boekhouding*

contact

 

 

Annemarie van der Horst
Vormgeving picto’s Projecten en Trajecten*

contact

 

* = vrijwillig betrokken
bovenstaande foto’s: Creapictures
(bewerking Present)

Bestuur

Jan Datema – voorzitter
Martin Vierhuizen – penningmeester
Coby Hollander – bestuurslid en vertrouwenspersoon
Arne Poirot – bestuurslid 

Wilt u het bestuur mailen? Klik hier.