Team en Bestuur

Team

Elsje Goudzwaard – Teamleider
Na mijn rechtenstudie ben ik met veel plezier als letselschadejurist-NIVRE register-expert aan de slag gegaan, maar na 10 jaar heb ik in 2007 met overtuiging de switch naar Present gemaakt.
Werken bij Present is waar mijn hart ligt, mensen in beweging brengen voor Zwollenaren die zich niet gezien voelen en die volgens onze wereldse normen niet meetellen. En dan samen te ontdekken dat vrijwilliger én geholpene zoveel voor elkaar kunt betekenen, daar wordt onze stad mooier van. Ik vind het een voorrecht om samen met een supermooi team te kijken op hoeveel verschillende creatieve manieren we dit kunnen doen, dat verveelt geen moment! Ik heb Present in 12,5 jaar zien groeien naar een professionele netwerkorganisatie die niet meer weg te denken is uit de stad.
Om onze begroting wat ruimte te geven, werk ik naast Present nog één dag per week, nog steeds met plezier, als letselschadejurist bij Nostimos Letselschade-deskundigen.
contact

Corlien van der Meulen – Projecten, Bedrijven en P-team
Sinds 2008 ben ik werkzaam bij Present Zwolle en ik doe dit tot de dag van vandaag met veel plezier en passie. Na mijn SPH opleiding ben ik in 1999 Diermanagement gaan studeren in Leeuwarden (combinatie van hulp aan mensen door middel van dieren). Na mijn stage bij Hulphond Nederland en de Dolfijnenopvang kwam ik meer in aanraking met het missionaire werk van Jeugd met een Opdracht en ben ik 3,5 jaar in Australië en vooral Oost Timor gaan werken. Hier was ik verantwoordelijk voor veel verschillende opbouwprojecten van en met de lokale bevolking, o.a. in oorlogsgebieden. In 2006 kwam ik terug in Nederland en ben ik aan de slag gaan bij het Middelpunt-Omega.
Na anderhalf jaar heb ik de overstap gemaakt naar Present Zwolle en ik zit hier helemaal op mijn plek. Ik geniet van de veelzijdigheid, de vrijheid, de echtheid en de passie waarmee we hier elke dag opnieuw ons inzetten om de stad mooier en lichter te maken.
contact

Mariëlle Kisjes – Trajecten
Voordat ik in 2011 bij Present aan de slag ging, werkte ik als jurist bij het Ministerie van Justitie. Het was een mooie baan. Ik kwam daar in contact met veel mensen die allemaal hun eigen verhaal hadden. Daardoor merkte ik dat ik graag meer rechtstreeks betrokken wilde zijn bij de hulp aan mensen. Niet juridisch, maar persoonlijker, praktisch en van hart tot hart. In mijn vrije tijd werd ik namens onze wijk contactpersoon van Present. Dat deed ik met veel plezier.
Toen er een vacature was bij Present wist ik gelijk dat ik daar wilde werken. Van mijn carrièreswitch heb ik nooit spijt gehad. Ik geniet elke dag weer van deze veelzijdige baan, de samenwerking met mijn collega’s en het contact met onze mede-Zwollenaren. Door onze Projecten en Trajecten worden mensen uit vaak heel verschillende werelden voor kortere of langere tijd met elkaar verbonden op een zinvolle, betrokken en professionele manier. Mensen worden gezien en talenten worden benut. Dat maakt onze stad mooier!
contact

Elise SteenaartMaatschappelijke Organisaties en Trajecten
Tijdens en na mijn opleiding SPH heb ik op diverse plekken gewerkt als hulpverlener. Tijdens het laatste jaar van mijn studie en daarna heb ik gewerkt bij Stichting Valentijn, opvang en begeleiding van Alleenstaande Minderjarige Asielzoekers. Na een reis van een paar maanden door Zuidelijk Afrika (waar ik eerder een half jaar had stagegelopen in een kindertehuis in Johannesburg) ben ik als groepsleider aan de slag gegaan bij De Reeve (nu Vitree). Daarna heb ik gewerkt als Ambulant Begeleider bij Humanitas DMH. Totdat ik een vacature van Stichting Present Zwolle tegenkwam…
Met heel veel plezier en enthousiasme werk ik bij Present. Met een fijn en deskundig team en met heel veel bewogen vrijwilligers worden vele mooie Projecten en Trajecten mogelijk gemaakt die een meerwaarde zijn voor iedereen die daarbij betrokken is!
contact

Nancy Wolting Flex en Projecten
Na mijn SPH-opleiding heb ik voornamelijk gewerkt met jongeren met een licht verstandelijke beperking al dan niet in combinatie met multiproblematiek. Dit eerst op een trainingscentrum en later als ambulant begeleider. Met heel veel plezier heb ik op mogen trekken met deze jongeren en hebben we samen voor grote uitdagingen gestaan. Ook rondde ik in 2014 de opleiding tot uitvaartbegeleider af. Ik ben werkzaam als uitvaartbegeleider bij De Zwolse Uitvaartzorg om samen met nabestaanden een waardig afscheid van hun dierbare te verzorgen.
In 2016 ben ik hiernaast bij Present Zwolle gaan werken, waar ik met veel plezier coördinator van een grote groep vaste vrijwilligers ben. Ik mag hun helpende handen brengen achter de voordeuren van de Zwollenaren die daar zo mee geholpen zijn!
Als nevenactiviteit ben ik al een jaar of 10 simulant bij de opleiding verzorging en verpleging bij Landstede en voor artsen bij Isala. Hier mag ik in heel veel huiden kruipen en zo patiënt, cliënt of aanverwante familie spelen ter deskundigheidsbevordering van de leerlingen of artsen.
contact

Dominique van der Knaap Statushouders – Nieuwe Zwollenaren
Na mijn HBO-opleiding tot A-verpleegkundige en de opleiding oncologie / haematologie heb ik jaren als oncologieverpleegkundige gewerkt. Dit met een halfjaar tussenstop in India, waar ik vrijwilliger was in mobiele huisartsenpost. Hierna ben ik aan de slag gegaan op de huisartsenpost in Zwolle als verpleegkundige, waar ik 8 jaar heb gewerkt.
In 2015 kwamen er vluchtelingen in de noodopvang van de IJsselhallen en zo rolde ik in het vrijwilligerswerk bij Present Zwolle. Ik hielp toen alle vrijwillige inzet rondom de vluchtelingen in de IJsselhallen te coördineren. Vanaf november 2016 werd dit een betaalde baan en zo ben ik opeens al jaren coördinator projecten en trajecten rondom statushouders/nieuwe Zwollenaren. Het is een veelzijdige baan met een leuk team en elke dag anders. Het is het gevoel van samen en samen werken aan een mooier Zwolle.
contact

Hans Bakker
Relatiebeheer en fondsenwerving*

contact

 

 

Henk Groen
Boekhouding*

contact

 

 

Annemarie van der Horst
Vormgeving*

contact

 

* = vrijwillig betrokken
bovenstaande foto’s: Creapictures
(bewerking Present)

Bestuur

Jan Datema – voorzitter
Martin Vierhuizen – penningmeester
Coby Hollander – bestuurslid en vertrouwenspersoon
Arne Poirot – bestuurslid 

Wilt u het bestuur mailen? Klik hier.