Het P-team

If you have a problem – if no one else can help – you can count on: Het P-team!

Inmiddels hebben we een P-team in Zwolle! Op 27 maart vond het eerste project plaats, enthousiaste P-teamer Monique verwijderde in een ochtend behang bij een oudere dame, lees de ervaringen van Monique verderop in deze blog.

Daarna ging het rap, inmiddels hebben we 18 P-team projecten uitgevoerd bij diverse acute hulpvragen. We merken dat het P-team echt in een gat springt in Zwolle. De hulpvragen betreffen vaak schrijnende situaties van mensen die totaal geen netwerk hebben: ontruimingen bij mensen die door een verstandelijke beperking al diep in de schulden zitten en waarbij het P-team voorkomt dat de kosten nog hoger oplopen. Of het leggen van een vloer bij een jongere die na een periode op straat voor het eerst weer een woning krijgt. Maar ook het helpen bij verhuizingen e.d. van mensen die met spoed naar een ander adres moeten, waarbij van alles aan de hand is, terminale ziekte, of grote psychiatrische problematiek. Stuk voor stuk situaties ‘where no one else can help, you can count on: het P-team!’

Ook met de Gift City hebben we inmiddels een mooi samenwerkingsverband: chauffeur Geert rijdt met de Gift City bus wanneer er geen ander vervoer te vinden is voor de over te brengen spullen (de hulpontvanger betaalt de kosten).

Corlien van Present is druk bezig het P-team te coördineren en te kijken hoe dit het beste kan worden ingezet / uitgebouwd. Dit kost natuurlijk wel de nodige tijd / geld. We zijn daarom blij dat Salverda en Breman hebben besloten het P-team te sponsoren!

P-teamer Monique over haar ervaringen: “Het is voor mij een geweldige beleving om voor de Stichting Present bij het P-team te werken voor verschillende klusjes. Ik beleef er veel plezier omdat ik mij op verschillende vlakken kan inzetten en met elkaar in een fantastisch team snel kan handelen. Dit betekent lekker de handen uit de mouwen en laten wapperen. Ik kan mij aanmelden voor een noodklus in mijn vrije tijd. Samen met het team zet ik me in o.a. schilderen, behang afhalen, dozen inpakken en helpen bij een acute verhuizing. Het is een fijne ervaring die ik iedereen gun om mee te maken. Ik maak mezelf nuttig maar bovenal besef ik echt van nut en van waarde voor de ander te zijn. De mensen die op dat moment in nood zijn, kan ik direct hulp bieden. Het is enorm dankbaar werk en wens de Stichting een warm hart en  veel succesverhalen toe.”

Ook meedoen?
Inmiddels telt het P-team ca 30 leden, er is zeker nog ruimte voor mensen extra. Via whatsapp komen de vragen in het P-team terecht en je kunt zelf aangeven wanneer het je schikt om mee te doen. Dat kan elke week zoals sommige enthousiaste P-teamers doen, maar ook een keer in de paar maanden. Net wat jou past.

Iets voor jou? Meld je dan via deze button aan!
We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor een kennismakingsgesprek.

 

 

 

 

Met dank aan:
– Ronald van der Ziel van Leiz Media producties – film
– Remco van Zon, acteur
– Gerard Bisschop, chauffeur
– Kikki Scheffers van Pink-Circle – idee