Verhalen

Het ‘goede doel’ dichtbij huis: een boodschappenpakket werd een speciaal contact

“Zo’n twee jaar hebben wij ons met liefde mogen inzetten via Stichting Present Zwolle. Ons verlangen was om ‘het goede doel’ dichtbij huis te brengen. Nood is er overal ter wereld en in de meest schrijnende situaties: van armoede tot oorlog, van ziekte tot natuurrampen. En waar de nood van de wereld eigenlijk zo ver weg kan lijken, daar wilden wij tot ons laten doordringen dat nood ook zo dichtbij kan zijn. In ons land, in onze stad, in onze wijk en zelfs in onze straat.
Met dit verlangen hebben wij ons aangemeld bij Present Zwolle. Naast het verlangen om nood dichtbij huis te brengen, vonden wij het ook belangrijk om iets duurzaams te geven. Wij geloven dat je vanuit relatie nog zoveel meer kan geven dan in een eenmalig contact. Zo mochten wij ons inzetten voor het Traject “Buurten met boodschappen”. We werden voor een jaar gekoppeld aan een alleenstaande moeder die met een bijstandsuitkering haar en haar dochtertje moest onderhouden. Ze kon moeilijk rondkomen en haalde vaak het einde van de maand niet. Maandelijks hebben wij haar mogen steunen door een boodschappenpakket langs te brengen. Waar het boodschappenpakket in beginsel het doel was van ons contact, bleek het uiteindelijk een middel te zijn tot iets van nog meer waarde. Het contact met moeder en dochter bouwde zich op, we mochten vertrouwen winnen en beetje bij beetje werden we meer toegelaten in hun leven. We hebben ervoor gekozen om de termijn van één jaar met nog een jaar te verlengen. De tijd gaf ons de ruimte om het contact op te bouwen en te verdiepen.

Laatst hebben we de twee jaren mogen evalueren. We kijken er met dankbaarheid op terug. Dankbaar omdat een simpel gebaar van een boodschappenpakket, mocht leiden tot een speciaal contact waarin wij een beetje licht hebben mogen geven aan een ander in nood. En waarbij die ander in nood ook zo betekenisvol mocht zijn voor ons.