Verhalen

Portret van de week: Ruben – Profila Zorggroep

‘’Ik ben heel enthousiast over Stichting Present. Ik ken het al een lange tijd. Wanneer ik twijfel of een project wel of niet geschikt is voor Stichting Present Zwolle, bel ik om te overleggen. Dat contact is snel gelegd en de lijntjes zijn kort. Dat werkt fijn.

Vanuit ons team melden wij wel een paar keer per maand een project aan. Daarnaast komen nog de trajecten zoals Buurten met Boodschappen. Het brengt veel voor onze cliënten. Ze worden geholpen door onbekenden en dat geeft een positief gevoel bij onze cliënten. Het is mooi om dat verschil te zien. Het geeft cliënten een andere zienswijze op een situatie. En het draagt daardoor bij aan een frisse start. Tijdens de trajecten is het mooi om te zien dat cliënten zich echt gezien voelen door de vrijwilligers. Er ontstaat onderling een mooi contact, waarbij er meer komt kijken dan alleen de boodschappen brengen. Zonder Stichting Present zouden we in een aantal gevallen stagneren in de begeleiding. Een project kan soms de ruimte bieden om een nieuwe start te maken, waardoor de begeleiding ook beter kan worden vormgegeven. Ik vind het prachtig om te zien als iemand door een klus weer een stukje opengaat en dat het echt helpt in het proces van een hoopvollere toekomst voor de cliënt. Daar doen we het uiteindelijk voor.’’
Ruben – Hulpverlener Profila Zorggroep

Wil jij je inzetten voor een ander?

Graag vertellen we je meer over manieren waarop je kunt helpen. Meld je nu aan of laat ons contact met je opnemen als je eerst meer informatie wilt.