Zet je in via Present

Praktische klus

Lekker praktisch bezig en een dag(deel), samen met je vrienden, collega's, buurtgenoten, kringleden van je kerk, medestudenten etc. je handen uit mouwen steken voor een ander. Via Present doen jullie het werk dat jullie goed afgaat en wat een ander helaas niet of niet meer goed kan, bijvoorbeeld door gezondheidsklachten. Doorgaans kom je bij iemand zonder netwerk. Iemand die contacten in de buurt mist en goed hulp kan gebruiken bij een praktische klus. Ook de financiële middelen ontbreken om dit door een ander te laten doen. 


Je inzetten via Present betekent dat je vaak het laatste redmiddel bent. In alle gevallen werkt Present samen met professionele hulpverlening. Deze kan inschatten of de hulpontvanger de klus niet zelf kan (laten) uitvoeren en de hulpverlener zorgt er ook voor dat jullie inzet een plek krijgt in het hulpverleningstraject. Zo kan de hulpverlener bijvoorbeeld na jullie inzet er samen met de hulpontvanger voor zorgen dat het huis ook netjes blijft. 

Bij praktische klussen kun je denken aan

Schilderen van een verwaarloosde woning

De afgebladderde slaapkamer van een bejaarde vrouw schilderen. Zodat ze weer in een fijne kamer kan slapen.

Schoonmaken en opruimen

Een rommelig huis opruimen van een voormalig verslaafde die zelf niet meer weet waar te beginnen. Samen creëer je letterlijk ruimte in zijn leven.

Opknappen van verwilderde tuinen

Samen een tuin opknappen van een alleenstaande moeder met kinderen die te druk is om dat nog op orde te krijgen. Op die manier zorg je samen voor een fijne en veilige plek voor moeder en kinderen.

Hoe dan?

We maken het zo eenvoudig mogelijk. Wij kijken naar jullie wensen en zorgen voor een goede match. Jullie aanbod koppelen we aan de vraag via een hulpverlenende instantie. Samen met jullie en de hulpverlener bereiden de dag met jullie voor zodat jullie alleen je tijd, hart en handen behoeven te bieden.

Het helpt

Wat je ook doet, het helpt altijd. Doorgaans geeft het de hulpontvanger letterlijk ruimte in zijn of haar leven. De groep en jij kunnen daarna terugkijken op een welbestede dag. Je inzetten via Present is altijd zinvol. En ook nog eens gezellig.


Wat als je geen groep bent?

Lijkt dit je wat, maar wil je je graag individueel aanmelden? Dan is ons Flex- of P-team misschien iets voor jou. Hier lees je daar meer over.

Wil jij je inzetten voor een ander?

Graag vertellen we je meer over manieren waarop je kunt helpen. Meld je nu aan of laat ons contact met je opnemen als je eerst meer informatie wilt.