Zet je in via Present

Praktische klus

Hou jij van lekker praktisch bezig zijn en vind jij het leuk om als individu aan te sluiten bij een groep of samen met je eigen groep (vrienden, collega’s, medestudenten, etc.) en samen je handen uit de mouwen te steken voor een ander? Dan kun je via Present een dag(deel) aan de slag. Vaak kom je bij iemand terecht die weinig tot geen financiële mogelijkheden heeft en een klein niet toereikend sociaal netwerk. Op deze manier kun jij van betekenis zijn voor één van hen.

Je inzetten via Present betekent dat je vaak het laatste redmiddel bent. In alle gevallen werkt Present samen met professionele hulpverlening. Deze kan inschatten of de hulpontvanger de klus niet zelf kan (laten) uitvoeren en de hulpverlener zorgt er ook voor dat jullie inzet een plek krijgt in het hulpverleningstraject. Zo kan de hulpverlener bijvoorbeeld na jullie inzet er samen met de hulpontvanger voor zorgen dat het huis ook netjes blijft.

Bij praktische klussen kun je denken aan

Het opknappen van een verwaarloosde woning

Het verwaarloosde huis van een alleenstaande moeder met 3 kinderen opnieuw sausen en een laminaatvloer erin leggen zodat ze met z’n allen weer meer woonplezier, rust en overzicht ervaren.

Verhuizen van een mevrouw op leeftijd naar een aanleunwoning

Met een klein sociaal netwerk en weinig financiële middelen is een verhuizing een grote uitdaging. Hier kan jij via Present een steentje aan bijdragen. Zo kan je deze mevrouw helpen aan een fijne nieuwe woonplek en haar de nodige extra stress besparen.

Opknappen van verwilderde tuinen

Samen een tuin opknappen van een meneer die een tijd in het ziekenhuis heeft gelegen en de tuin in die tijd flink verwilderd is. Door samen deze man te helpen met zijn tuin, kan hij weer van zijn tuin genieten. Op die manier zorg je samen voor een fijne plek voor deze meneer.

Hoe dan?

Wij kijken naar jullie wensen en zorgen voor een goede match. Jullie aanbod koppelen we aan de vraag via een hulpverlenende instantie. Samen met de hulpverlener bereiden wij de dag voor zodat jullie alleen je tijd, hart en handen hoeven te bieden.

Het helpt

Wat je ook doet, het helpt altijd. Doorgaans geeft het de hulpontvanger letterlijk ruimte in zijn of haar leven. De groep en jij kunnen daarna terugkijken op een welbestede dag. Je inzetten via Present is altijd zinvol en ook nog eens gezellig.


Wat als je geen groep bent?

Lijkt dit je wat, maar wil je je graag individueel aanmelden? Dan is ons Flex- of P-team misschien iets voor jou. Hier lees je daar meer over.

Wil jij je inzetten voor een ander?

Graag vertellen we je meer over manieren waarop je kunt helpen. Meld je nu aan of laat ons contact met je opnemen als je eerst meer informatie wilt.