Nieuws

Ernst van Drumpt versterkt bestuur Present

22 juni 2023

‘Betrokken zijn op anderen! Daar gaat het om bij Present!’, vertelt Ernst van Drumpt uit de gemeente Bronckhorst. Tot zijn pensioen was hij directeur van zorgorganisatie Elver. Hij is verder als vrijwilliger betrokken bij het Museum Smedekinck in Zelhem en bekleedt bestuursfuncties bij diverse zorgorganisaties. Sinds kort is hij toegetreden tot het bestuur van Present Achterhoek, waaronder Present Bronckhorst valt. ‘Er zijn voor die mensen die een steuntje in de rug nodig hebben. Vaak omdat zij niet gezien, gehoord of opgemerkt worden. Daaraan wil ik bijdragen in het bestuur van Present’.

Naast Ernst van Drumpt zijn nog drie nieuwe bestuursleden toegetreden tot het bestuur van Present Achterhoek. Dit zijn Ben ten Dolle uit Winterswijk, Steven Kroon uit Doetinchem en Kees Ritmeester uit Aalten. De bestuurlijke vernieuwing en versterking was nodig omdat Present in steeds meer Achterhoekse gemeenten met steeds meer projecten actief is.

Elke dag een mede-Achterhoeker geholpen

In 2022 zette Present zich in bij 310 projecten voor Achterhoekers die hulp nodig hadden. Het gaat meestal om hulp ’achter de voordeur’, bij mensen die door ziekte, armoede en een gebrek aan contacten een klus zelf niet geklaard krijgen. Het betreft heel praktische zaken zoals een tuin opknappen, een huis schoonmaken, helpen met verhuizen, schilderen, behangen of laminaat leggen. Naast deze praktische projecten worden sociale activiteiten georganiseerd. De reguliere zorgorganisaties kunnen deze hulp niet bieden, maar weten wel wie deze hulp kunnen gebruiken. Zo komt de hulp altijd terecht op de juiste plek. Present regelt de vrijwilligers om de klus te klaren. In 2022 zetten zich in totaal 1820 vrijwilligers in die gezamenlijk 9147 uur hulp boden aan hun mede-Achterhoekers. Dit waren vriendengroepen, bedrijfsteams, groepen uit kerken, families etcetera. Veel mensen willen zich graag inzetten voor hun medemens, maar hebben geen tijd om het allemaal te organiseren en willen er ook niet aan vast zitten. Daarom is Present er! Zij ontzorgt de vrijwilligers volledig. Die hoeven alleen maar te zeggen wat voor klus zij wanneer willen doen. Present regelt vervolgens alles.

Doe mee!

Ben jij nieuwsgierig geworden en wil je ook graag samen met je collega’s of andere groep iemand helpen bij een klus of een moment van aandacht bieden? Neem dan contact op met Present en wij zoeken een passende klus: Hilde Colenbrander, projectcoördinator Present Bronckhorst, hilde.colenbrander@presentbronkhorst.nl of T 06 15136687.