Nieuws

Jong en oud verbinden tijdens nationale ouderendag

11 september 2023

Het Platform Welzijn Zelhem-Halle e.o. organiseert dit jaar op de nationale ouderendag op vrijdagochtend 6 oktober in Zelhem een activiteit waarbij ouderen en basisschoolleerlingen samen worden gebracht en met elkaar optrekken. Het project wil generaties verbinden en ontmoetingen tussen jong en oud creëren.

Vóór de coronapandemie hebben welzijnsorganisaties in Zelhem diverse malen op de ouderendag een gezellige activiteit georganiseerd voor ouderen in Zelhem en omgeving. Deze activiteiten werden goed bezocht en gewaardeerd door de ouderen.

Dit jaar wil het Platform Welzijn Zelhem-Halle e.o., bestaande uit Present Bronckhorst,  St. Naoberschap, Groene Kruis, EHBO, Smedekinck, De Boerderij, diaconie Zelhem, diaconie Halle en sociaal team Gemeente Bronckhorst, de ouderendag graag breder trekken en behalve een gezellige ochtend ook een ontmoeting tussen ouderen en kinderen faciliteren.

De combinatie tussen ouderen en kinderen blijkt in veel gevallen een ‘gouden combinatie’ en voor beide partijen van grote waarde.  Het vergroot bijvoorbeeld het sociaal netwerk en door het contact krijgen de verschillende generaties meer begrip voor elkaar.  Deze ontmoeting is in het dagelijks leven helaas niet altijd vanzelfsprekend. Het Platform helpt daar met deze dag graag een handje bij.

Zes basisscholen in en rond Zelhem zijn benaderd en hebben laten weten met groep 7 en 8 graag deel te nemen aan deze dag. Het programma begint om 10 uur in de Brink (inloop vanaf 9:30 uur) en zal behalve ontmoeting met kinderen van groep 7/8 ook een kleine wandeling door het dorp bevatten met een aantal leuke en gezellige onderbrekingen. Voor de deelnemende ouderen is er aansluitend een lunch met een eigen bijdrage van 5 euro.

We kijken uit naar een dag met mooie en waardevolle ontmoetingen!

Voor meer informatie over deze dag of als u zich als oudere wilt opgeven, dan kunt u contact opnemen met Rinie Prins T 06-45221201 of rinie.prinsroosendaal@gmail.com.