Nieuws

Leerlingen Het Stedelijk Diekman gaan weer van start

12 september 2023

Op 19 september gaat er weer een nieuwe groep leerlingen van Het Stedelijk Diekman van start met het doen van een serie projecten. Twaalf weken lang doen ze iedere week op een ander adres een praktisch project. Ze steken de handen uit de mouwen bij mensen of organisaties die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken omdat ze het niet alleen kunnen.

Al twee jaar werken Stichting Present Enschede en Het Stedelijk Diekman samen. ‘Leren door te doen’, is het uitgangspunt op deze school. Hoe mooi is het dat ook het burgerschapsonderwijs praktisch ingevuld kan worden door het doen van Present-projecten.

Ieder half jaar doet een groep van 6 leerlingen een serie praktische projecten. Ze komen op allerlei verschillende adressen en ze ontmoeten én helpen kwetsbare inwoners in de stad. Ze ontdekken dat ze met hun talenten andere mensen kunnen helpen om een nieuwe start te maken in hun leven.

Onder begeleiding van een vakdocent doen leerlingen praktijkervaring op in tuinieren, klussen, schoonmaken en opruimen. Ze zetten zich op deze manier 80 uur in voor de Enschedese samenleving. Bij Present valt deze projectenserie onder het MDT– programma Jong Present; op school het het BES – stage (Begeleide Externe Stage).

We wensen deze nieuwe groep leerlingen veel succes en plezier tijdens het uitvoeren van de projecten!