Present en Manna slaan handen ineen tegen eenzaamheid

23-10-2020

‘Samen Ontdekken’ is de naam van de cursus die Present Enschede en Zorggroep Manna hebben ontwikkeld. Om eenzaamheid onder ouderen te bestrijden, hebben Present Enschede en Zorggroep Manna de handen ineen geslagen. Ze hebben gezamenlijk deze cursus ontwikkeld, die bestemd is voor mensen die te kampen hebben met gevoelens van eenzaamheid. Tijdens de cursus kunnen ze met behulp van verschillende gespreksvormen kennismaken met elkaar en samen ontdekken hoe ze hun kring kunnen vergroten.

Op woensdag 21 oktober is de eerste gespreksgroep van start gegaan, die elkaar in totaal zes keer zal ontmoeten. De bijeenkomst vindt plaats in een huiselijke omgeving, in klein gezelschap (4 personen). Zo kunnen mensen die kampen met gevoelens van eenzaamheid goed met elkaar in gesprek te gaan en leren om contacten te versterken en zich van betekenis te voelen.

Present en Manna hopen dat er nog veel meer gespreksgroepen zullen ontstaan, dus doen bij deze een oproep aan de cliënten van Manna om zich vaan te melden voor deze gezellige bijeenkomsten! Cliënten van Manna, woonachtig (zelfstandig) in Enschede en 70 jaar of ouder, die hier graag aan mee zou willen doen kunnen zich (laten) aanmelden via nooitmeeralleen@zorggroep-manna.nl.