Aanmelden als...

Ontdek hoe waardevol het is om samen met vrienden, collega’s of je gezin een ander te ontmoeten en te helpen.

Lees meer

AANMELDEN ALS GROEP

Wil je je tijd en talent graag zinvol inzetten? We hebben verschillende mogelijkheden voor je.

Lees meer

AANMELDEN ALS INDIVIDU

Samen voor Elkaar

Enthousiaste Nijmegenaren en inburgeraars steken samen de handen uit de mouwen om anderen te helpen.

Lees meer

Aanmelden kan hier

Leefbaar thuis

Armoede kent veel gezichten in Nederland. Een veel voorkomende, schrijnende situatie is de verwaarlozing van de woonomgeving van kinderen. Lees meer >>

Wil jij het komende half jaar één of enkele dagdelen vrijmaken om een gezin in Nijmegen te helpen om het huis meer op orde te krijgen? Ben je handig in het schilderen of behangen van een kinderkamer? Je kunt je ook als groep opgeven, met je team, met vrienden of met je gezin.

 

Doe mee!

Nieuws

MEER NIEUWS >>

Facebook

Stichting Present Nijmegen heeft 13 nieuwe foto's toegevoegd.
Stichting Present Nijmegen

Op een heerlijke nazomermiddag gingen we, gewapend met harken, spades en ander tuingereedschap op weg naar een mevrouw om haar te helpen met haar achtertuin. Zij is afhankelijk geworden van een scootmobiel, maar kan zich daarmee niet in haar achtertuin bewegen omdat de borders in de weg liggen. We hebben met vereende krachten de borders wat kleiner gemaakt en een groot bamboebos weggesnoeid. Losse spullen en tuinmeubilair wat niet meer nodig was, is verzameld en wordt binnenkort opgehaald door de vuilnisophaaldienst. Ook moest er een schuurtje afgebroken worden; op deze plek kon dan een soort carport komen voor de scootmobiel. Nu kan mevrouw met haar scootmobiel de achtertuin in, wat een stuk handiger is dan door de voordeur. Ze was blij met het werk wat we verzet hebben, en het was een heerlijke middag om in de tuin te werken! Het resultaat mag er zijn… ... Lees meerBekijk minder

2 weken geleden

'Nu kan ik eindelijk weer ongezien in mijn eigen tuin zitten!'

Op zaterdag 16 september hebben Judith en Jaap een mooie tuinklus gedaan: de heg is gesnoeid en de schutting gerepareerd. Namens de blije en dankbare eigenares van deze - nu weer veilig beschutte - tuin: heel erg bedankt!
... Lees meerBekijk minder

3 weken geleden

Stichting Present Nijmegen heeft 6 nieuwe foto's toegevoegd.
Stichting Present Nijmegen

We willen hier zo graag blijven wonen...

Triest kijken ze naar buiten. "We hadden een prachtige rotstuin met een waterval en mooie vijvers. We kunnen het niet meer onderhouden. Ik heb een hernia gehad en mijn vrouw loopt steeds slechter."

Als we langskomen voor een projectbezoek is er niets te zien van een waterval en de vijvers liggen verscholen onder het groen. De heg is omgevallen door alle begroeiing. Dit kan echt niet. "We zitten graag buiten, maar ik kan er niet eens meer doorheen komen. De poort kan niet meer open en ik ben al een paar keer gevallen", zegt de vrouw van bijna 60. "We wonen hier heerlijk en we willen hier graag blijven."

Met vijf sterke vrouwen gaan ze aan het werk. Twee beginnen met snoeien voorin de tuin en drie beginnen achteraan. Tussendoor krijgen ze versterking van de begeleider, die de hulpvraag bij Present heeft aangemeld.

Na 5 uur is bijna al het groen uit de tuin en kunnen ze weer veilig over het pad naar achteren lopen. Het is nog niet klaar, maar de eerste stap is gezet!

Stoere, sterke vrijwilligers heel erg bedankt!
... Lees meerBekijk minder

4 weken geleden

Load more

Vrijwilliger "Onze tijd was goed besteed. We hebben letterlijk en figuurlijk ruimte in iemands leven mogen creëren!"