Jong Democraten aan de slag achter de voordeur

04-02-2019

Een groep Jong Democraten van D’66 Winterswijk heeft eind januari een jonge vrouw met lichamelijke beperkingen en weinig financiële middelen geholpen bij het opknappen van haar huis. Naast praktisch aan de slag, gingen de jongeren ook in gesprek met de vrouw. “Het was in het begin wat onwennig dat kon je voelen. Zij was erg zenuwachtig, maar dat viel al snel van haar af. Leuke gesprekken kwamen op gang en de groep jongeren vond ook makkelijk aansluiting. Ze hebben het er nog steeds over”, laat D’66-fractievoorzitter Loes ten Dolle na afloop weten.

De jongeren hebben de muren in de hal, trapgat en slaapkamer gesaust, zodat de vrouw meer rust ervaart in haar huis. Tussendoor kregen ze koffie en thee met een stukje gebak wat mevrouw had bewaard van haar wekelijkse voedselpakket en was er tijd voor een gesprek met elkaar. De vrouw had vooraf zelf alle gaten al gedicht en de muren glad gemaakt, zodat er lekker kon worden doorgewerkt. “We vonden het heel leuk om dit te doen, ondanks de schrijnende situatie. We waren met een groep jongeren en dan is het toch lastig achter de deur kijken bij mensen die het moeilijk hebben in de samenleving. Wij voelden ons vooral nuttig en haar reactie bij het eindresultaat heeft ons geraakt. Wat een paar uurtjes op een middag al voor iemand kan betekenen was mooi om te zien”.

De Jong Democraten en de vrouw werden door Present Winterswijk aan elkaar gekoppeld. Zorgorganisatie Jong Plus, die de vrouw begeleidt, meldde haar hiervoor aan.