Nieuws

Breng een  lach op gezichten van vluchtelingen

28 november 2023

Vanuit Stichting Present Assen zijn vrijwilligers actief om een verschil te maken in het leven van iemand die hulp kan gebruiken. Dit kunnen zowel structurele activiteiten als een incidentele activiteit zijn. 

Zo zet Present Assen zich al jaren in voor de bewoners van het AZC aan de Schepersmaat in Assen en sinds 2022 ook aan vluchtelingen die een tijdelijke opvang krijgen in de Expo Hal (Noodopvang) aan De Haar 11 in Assen. In de Expo Hal worden tot eind december asielzoekers opgevangen waarvoor geen plek in Ter Apel is. 

De groep vluchtelingen bestaat uit zowel gezinnen als mensen die alleen komen. De asielzoekers zijn niet medisch gescreend en blijven een korte periode in Assen. 

Op dit moment zijn we drie keer per week in de Noodopvang present om activiteiten aan te bieden, namelijk op maandagavond, woensdagmiddag en vrijdagmiddag. De kinderen, vrouwen en mannen waarderen onze aanwezigheid. Ze vinden het erg gezellig om te kleuren, te knutselen, te sjoelen of het allereerste begin van onze taal te leren. De activiteiten zijn echt gericht op ontmoeting en bezig zijn. Deze activiteiten kunnen we alleen realiseren met behulp van vrijwilligers. 

Voor de woensdagmiddag (14.00 – 15.30 uur) en de vrijdagmiddag (14.00-15.30 uur) zoeken we extra vrijwilligers. 

Dus lijkt het je leuk om een of meerdere keren in de Noodopvang een lach op de gezichten te brengen? Dat kan! Laat het ons weten door een mail te sturen naar info@presentassen.nl

of bel/whatsapp naar 06-51705911. 

Passen de genoemde momenten niet? Geen probleem! Het is ook bespreekbaar om op een donderdagavond of zaterdagmiddag incidenteel een activiteit te organiseren. Kijk of er in jouw netwerk vier anderen zijn die dit met jou willen oppakken. 

Meld je aan via info@presentassen.nl of bel/whatsapp naar 06-51705911. Dan gaan we samen een moment plannen, waarbij iemand vanuit Present Assen aanwezig zal zijn. 

Wil je eerst meer informatie? Dat kan! Stuur ook dan een mail naar info@presentassen.nl.