Steun ons

Stichting Present Delft slaat een brug tussen mensen die willen helpen en mensen die hulp kunnen gebruiken. Dat is in het kort onze missie. Om dit uit te voeren maken we gebruik van vrijwilligers, maar om dit te organiseren hebben we professionals nodig. Mensen die weten waar ze het over hebben als het gaat om hulpverlening, maatschappelijke organisaties, verantwoordelijkheid, bemiddeling en dienstverlening. Het is belangrijk dat de projecten met volledige aandacht, expertise en ervaring worden gecoordineerd en begeleidt. Juist doordat onze organisatie gerund wordt door (betaalde) professionals, kunnen wij dit organiseren.

We zijn een organisatie die het aanbod van de vrijwilligers koppelt aan de vraag van de hulpontvanger. En die daarbij goed kan inschatten welke groep of individuele vrijwilliger bij welke hulpvraag past. Niet alleen vanwege het aanbod, maar ook in de mensen-match, meestal is er immers sprake van schrijnende, moeizame en kwetsbare situaties. We zijn een organisatie die gespecialiseerd is in het snel uitfilteren van de daadwerkelijke vraag en weten dit zo snel mogelijk te koppelen aan het best passende aanbod. En dat meer dan 150 keer per jaar. We zijn een organisatie die het contact onderhoudt met de hulpverleners, maatschappelijke organisaties en alle andere spelers in het maatschappelijke veld, zodat er altijd een helder beeld is van de behoefte en gebeurtenissen in de stad. Voor alle aspecten van de werkzaamheden van Present Delft is expertise nodig. Hiermee kunnen wij kwaliteit en betrouwbaarheid blijven geven. Wij zijn bemiddelaars in vrijwilligerswerk en geen vrijwilligersorganisatie.

Ons vaste team, bestaande uit 2 coordinatoren krijgt hiervoor betaald (beide 18 uur per week). In onze jaarverslagen laten we precies zien hoe onze giften, subsidies en sponsorgelden worden besteed.

Naast onze betaalde coordinatoren maken we ook achter de schermen gebruik van inzet van vrijwilligers, op kantoor en daarbuiten. Er is veel te doen en niet voldoende geld om alles door betaalde professionals te laten doen. Gelukkig zijn er ook mensen die graag willen helpen, willen leren en willen groeien. Terwijl ze bijvoorbeeld naar een andere baan zoeken, studeren, of omdat ze geen vaste baan aankunnen wegens gezondheidsproblemen.

Word Donateur

Steun Present Delft met een maandelijks bijdrage of eenmalige gift. Hiermee wordt u donateur van Present en investeert u in de samenleving. Dat betekent winst voor mensen. Uw aandeel heeft een groot sociaal rendement! Lees meer

Word MVO Partner

MVO Partnerschap biedt u een manier van grote betekenis te zijn in de plaats waar u gevestigd bent. Steun Present Delft Lees meer