Nieuws

Feest van ontmoeting in de Gruitpoort

11 juli 2017

[foto’s Giovanni Tunzi]

Present Doetinchem en de Gruitpoort organiseerden op zaterdagmiddag 8 juli een feest van ontmoeting voor alle gekoppelde gezinnen van Meet & Connect.

Ong. 90 volwassenen en kinderen uit diverse culturen waren aanwezig in de Gruitpoort voor ontmoeting en gezelligheid op de Meet&Connect-dag. De koppels gingen samen aan de slag in creatieve workshops: theater, schilderen en verhalen schrijven. Voor de 40 kinderen waren er aparte workshops: knutselen en muziek maken. Na afloop presenteerde iedereen aan elkaar de resultaten. Mooi om te zien hoe de verbinding tussen de gezinnen werd uitgebeeld en hoe kinderen moeiteloos culturele verschillen overbruggen.
Wethouder Frans Langeveld sprak de genodigden nog kort toe: ‘een middag zoals deze helpt bij de inburgering van statushouder en de sociale cohesie binnen Doetinchem.
Tot slot werd er genoten van heerlijke hapjes en gerechten uit allerlei culturen, die de deelnemers zelf hadden meegebracht. Ook de buddy’s van Welkom in Doetinchem waren uitgenodigd.

Quote van Syrische jongen (12jr): ‘het was leuk, wij leren van elkaar’. Quote van Nada: ‘Nederland is in mijn hart en een tweede land voor mij’

Present Doetinchem is begin dit jaar gestart met het project Meet & Connect. Binnen Meet & Connect worden Doetinchemse gezinnen gekoppeld aan gezinnen van statushouders om voor een langere periode een informele en vriendschappelijke relatie op te bouwen.

Mede mogelijk gemaakt door Coöperatiefonds Rabobank Graafschap, Oranjefonds en Provincie Gelderland (Leefbaarheidsalliantie). Dank!