Studenten doen ‘serieuze zaken’ voor Kerst

19-12-2019

Studenten van het Graafschap College sector Economie & Dienstverlening hebben van 16 tot en met 19 december hun jaarlijkse kerstactie ‘Seriousbusinessforchristmas’ georganiseerd. Als onderdeel van deze actie gingen ruim zestig studenten praktisch aan de slag via projecten van Present in de gemeenten Doetinchem en Bronckhorst. De studenten hebben tijdens de week een merkbaar verschil gemaakt achter de voordeur van mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Er werd geschuurd, geschilderd, opgeruimd, schoongemaakt, tuinen opgeknapt en meegeholpen in het Nieuwe Dijkhuis, de Dorcaswinkel en op zorgboerderij De Slangenburg. Ze hebben zo ervaren hoe het is om mee te helpen bij diverse vrijwilligersinitiatieven en hoe een paar uur van hun tijd een groot verschil kan maken in het leven van een ander. 

 Voordat de studenten aan de slag gingen, kregen ze tijdens een startbijeenkomst op maandag eerst informatie over Present en de verschillende projecten. Op dinsdag hielpen ze vervolgens bij het opknappen van een tuin in Gaanderen, op Zorgboerderij Slangenburg en bij de voorbereidende werkzaamheden voor een gratis kerstmaaltijd in het Nieuwe Dijkhuis. Deze maaltijd was bestemd voor mensen met een smalle beurs. Daarnaast heeft een groep een vrouw met een lichamelijk beperking geholpen bij het opruimen, schuren en schoonmaken van de wanden van haar woonkamer, zodat ze de volgende dag het plafond en de wanden konden schilderen. Ze werden hierbij geholpen door een professionele schilder. “Geweldig dat deze jongeren mij helpen. Na 17 jaar wordt mijn woonkamer weer opgeknapt”, vertelt een Doetinchemse

Ook op woensdag en donderdag gingen de studenten weer aan het werk. Bij twee broers met autisme verwijderden ze meerdere lagen behang, zodat de woningbouw de muren daarna kan egaliseren en afwerken. Een weduwe met twee kinderen werd geholpen bij het schoonmaken van haar huis en een groep studenten hielp mee met allerlei klusjes in de Dorcaswinkel. “Ik vond het erg leuk om iemand te helpen die zelf al heel lang graag iets wil, maar het zelf niet kan doen”, laat een van de studenten na afloop weten.

Lijkt het jou ook leuk om iets voor een ander te doen en een leuke ontmoeting te hebben samen met vrienden, familie, collega’s of klasgenoten, meld je dan nu aan!