Nieuws

Studenten maken kennis met praktijk via Jong Present!

1 april 2021

Twintig eerstejaars studenten van de opleiding Sociaal Werk aan het Graafschap College worden trainee bij Jong Present! Jong Present is een traineeship waarbij jongeren zichzelf kunnen ontwikkelen, mensen ontmoeten die ze anders niet zo snel zouden tegenkomen en de maatschappij kunnen ontdekken. De twintig jongeren worden begeleid door projectcoördinatoren van Present Doetinchem. Jong Present is onderdeel van het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd van de rijksoverheid.

Verrijkende werkervaring
Present zet haar netwerk, werkwijze en expertise speciaal voor de studenten in om aan de slag te gaan voor en met kwetsbare mensen. Ze leren om te werken in teamverband en wat er allemaal komt kijken bij complexe hulptrajecten. Daarnaast krijgen ze niet alleen een breder beeld van de Nederlands samenleving maar ook van grote maatschappelijke vraagstukken. Kortom een verrijkende werkervaring die voor werkgevers een grote plus vormt.

Kennismaken en persoonlijk ontwikkelplan
In de komende weken gaan alle studenten actief kennismaken met het werk van Present. Zo hebben ze op 31 maart een gezamenlijke actie gehouden door leuke attenties te maken voor bewoners van Schavenweide en deze persoonlijk af te leveren bij het verzorgingshuis. Na de kennismakingsfase gaan alle studenten aan de slag met hun persoonlijk ontwikkelplan. Op basis van hun persoonlijke talenten en interesses werken ze vervolgens aan een praktijkopdracht. Present biedt hierbij ondersteuning en geeft de studenten de mogelijkheid om gerichte trainingen te volgen bij Present Nederland.

Meer informatie
Voor meer informatie over Jong Present, kun je contact opnemen met Jasmijn Wagenaar, jasmijn.wagenaar@presentachterhoek.nl of T 06 1463 8873.