Verhalen

Nedcon helpt kwetsbare mensen op weg

“Het was een nuttige dag, met liefdevolle hulpontvangers die erg dankbaar waren voor de klusjes waarmee we ze konden helpen”, dit zegt een medewerker van Nedcon, een wereldwijde onderneming gespecialiseerd in opslagsystemen. Samen met acht collega’s zette hij zich als vrijwilliger in voor een kwetsbaar gezin in Gaanderen. Het gezin, afkomstig uit Afrika, is met spoed in een kale woning geplaatst. De Nedcon-medewerkers hebben hard geklust om het voor hen beter bewoonbaar te maken. Present Doetinchem organiseerde deze vrijwilligersdag in samenwerking met VluchtelingenWerk Oost Nederland die contact heeft met het gezin.

Een interessante andere cultuur

De oudste dochter is acht jaar geleden naar Nederland gevlucht. In het kader van gezinshereniging hebben nu, na lang wachten, ook haar ouders, broer en zus een verblijfsvergunning gekregen. Ze hebben hier geen netwerk, onvoldoende geld en geen ervaring met klussen. Het is nog niet eenvoudig om dan in de totaal andere cultuur waarin zij nu terecht zijn gekomen alles op orde te krijgen. De Nedcon-medewerkers hebben hen nu mooi op weg geholpen. De muren zijn gesausd, er zijn lampen, een kapstok en douchegordijn opgehangen, er zijn traphekjes gemonteerd en kasten in elkaar gezet.

‘Het was mooi om te doen, en ik vond het ook interessant om wat meer van hun cultuur te weten te komen’, aldus een van de vrijwilligers. Een ander zegt: ‘Het was super leuk om op deze manier iets voor het gezin te kunnen doen en samen met mijn collega’s in een andere setting te kunnen werken’.

En een medewerker van VluchtelingenWerk reageert: ‘Ik wil de Nedcon-medewerkers namens het gezin heel hartelijk bedanken, het huis is nu veel prettiger om in te leven’