Ontmoeting met statushouders

Welkom in je nieuwe huis

Als vluchtelingen na hun procedure een status krijgen en een huis krijgen toegewezen, moet er in korte tijd vaak veel gebeuren. Wanneer een vluchteling de sleutel van de woning krijgt, is het de bedoeling dat ze binnen twee weken verhuizen, zodat er in het AZC weer ruimte is voor nieuwe mensen. In deze korte tijd moet het huis bewoonbaar worden gemaakt, zoals sausen, behangen, verven en vloerbedekking of laminaat leggen en misschien is er ook nog een klus in de tuin. Deze hulpvragen worden meestal door Vluchtelingenwerk ingediend bij Present. De nieuwe bewoners helpen zelf vaak mee.

Meld je dan aan via dit formulier en vermeld ‘Welkom in je nieuwe huis’ erbij of neem contact op met Jasmijn Wagenaar, T 06 1463 8873 of jasmijn.wagenaar@presentachterhoek.nl.

We zijn afhankelijk van binnenkomende hulpvragen. Daardoor kan het zijn dat het soms even duurt voordat we jou en je groep kunnen matchen aan een vluchtelinggezin dat hulp nodig heeft.

Meer informatie en aanmelden
Lijkt het je leuk en zinvol om hierin een handje te helpen? Meld je dan aan via de button hieronder. Wil je eerst meer informatie? Stuur dan een mail naar statushouders@presentachterhoek.nl