Nieuws

Netwerk coördinator Waadhoeke

1 juni 2023

Hierbij een korte voorstel ronde!

Mijn naam is Mariska Bom en ik ben sinds kort werkzaam bij Present Noord West Friesland. 

Ik mag mijzelf de trotse mama noemen van 2 zoons. 

Ik ben geboren en getogen in het Westen omgeving Amsterdam/ Zaanstreek. Inmiddels ben ik alweer bijna 17 jaar woonachtig in Friesland.

Voor ik bij Stichting present ging werken was ik full-time moeder en daarnaast volgde ik een 2 jarige opleiding. Mijn klas behoorde bij de eerste lichting “ervaringsdeskundig minimacoach” binnen Friesland, welke de opleiding succesvol heeft afgerond en hiervoor een diploma in ontvangst mochten nemen.

Voor deze nieuwe opleiding waren de ervaringen (hoe het is om te moeten leven met minimale financiën) een vereiste. Vanuit mijn “netwerk” heb ik een aantal jaar de benodigde ervaringen mee gekregen.

Dankzij de opleiding kan ik deze ervaring nu ook deskundig inzetten. Dit doe ik onder andere door middel van een open inloopspreekuur voor de minima binnen de gemeente Waadhoeke. Tijdens dit spreekuur bied ik mensen in een minima situatie kosteloos ondersteuning en begeleiding). Doordat ik vanuit de woonkamer van het buurthuis kantoor kan houden, is voor de mensen de drempel laag om even een vraag neer te kunnen leggen.

Via een werkgroep burgerinitiatieven kwam ik in aanraking met Stichting Present, om vervolgens een mailtje te ontvangen met de vraag of ik eens op gesprek wilde komen. Stichting Present had wellicht een leuke functie die goed zou kunnen aansluiten.  

Inmiddels ben ik aangesteld als Netwerk Coördinator Waadhoeke binnen Present Noord West Friesland. Dus dit verklaart het verloop van het gesprek wel 😀😉