Nieuws

“Wil jij mijn vriendje zijn?”

2 juli 2020

Een onschuldige kinderlijke vraag? Zeker niet, want hierachter schuilt een enorm verlangen. Verlangen om samen op te trekken. Sterker te staan in de wereld. Plezier te hebben of samen te huilen…

“Wat begon met een persoonlijk verlangen om me in te zetten voor stadsgenoten in nood, drie vrijwilligersprojecten in de pioniersfase, zagen we vervolgens de inzet van stadsgenoten voor mensen in nood de afgelopen acht jaar flink toenemen.” (Ruth Dam)   

We hebben de afgelopen acht jaar écht een beweging op gang gebracht aan mensen die willen omzien naar juist hun stadsgenoot in nood. We bereiken een groot potentieel aan nieuwe vrijwilligers door onze unieke moderne aanpak. Wist jij dat;

  • maar liefst 80% van onze vrijwilligers jonger is dan 50 jaar?
  • we in acht jaar tijd maar liefst 736 groepen (dit zijn 4765 vrijwilligers!) zich hebben ingezet op betekenisvolle projecten?!

Op meer dan 736 plekken is er in Almelo verschil gemaakt. Maar vooral omgekeken. Bij al onze projecten staat namelijk ook ontmoeting centraal. Waarom wil jij helpen? Waar ben je goed in?

Bruggen slaan.

Waarom heb je hulp nodig? Waarom red je het niet alleen?

Hoe kunnen we samen optrekken? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat jij sterker staat in de wereld? of eerst maar eens in deze stad? Er is gelachen én gehuild. Door vrijwilligers, hulpverleners, hulpontvangers en ja zelfs door ons…

Het vormgeven, creëren en behouden van projecten is ook niet altijd even makkelijk. We zijn op het punt gekomen om daar maar gewoon eerlijk over te zijn. Er zijn nog zoveel hulpvragen. Er zijn nog zoveel nieuwe vrijwilligers (groepen) te bereiken. Echter is er maar beperkte tijd en zijn er beperkte middelen. Vanwege geld. Als stichting professionaliseren en ontwikkelen we door en hoe je het ook went of keert; dit kost geld. We zijn dan ook veel tijd kwijt aan het vinden van gelden door fondsen, subsidies, partners en giften. Dat geeft niet, dat hoort erbij. Maar om eerlijk te zijn, willen we onze tijd liever en meer besteden aan de mooie projecten en mensen die participeren in onze projecten.

Hoe denken wij dit verlangen waar te maken? Eigenlijk heel simpel door jou één onschuldige kinderlijke vraag te stellen:….

“wil jij mijn vriendje zijn?”

Al met een minimaal bedrag van € 5 per maand kunt u Vriend van Present worden. Samen optrekken – ook financieel. Samen sterk – want met jouw steun kunnen we projecten gratis blijven aanbieden aan onze vrijwilligers en bovenal Almeloérs in nood door armoede, eenzaamheid of ziekte. We hebben samen plezier, want we houden u op de hoogte van ons werk en daarnaast organiseren we één keer per jaar een vriendenborrel. Dan leren we elkaar beter kennen en delen we onze dromen voor Almelo.

Samen staan we sterker! Niet alleen in coronatijd… 😉 Toch? 

Liefs Ruth & Irene

PS: vriendje worden? Kijk verder op:  https://supp.to/presentalmelo/blog/wil-jij-mijn-vriendje-zijn