Acties

Zomerpakkettenactie 

Steun een gezin in armoede en geef wat zomerwarmte weg

De zomer is een heerlijke tijd met vakanties, leuke uitjes naar de dierentuin of het pretpark, ijsjes eten met z’n allen, van de glijbaan in het zwembad en ga zo maar door. Maar wat doe je als gezin als er geen geld is om deze dingen te doen? Of als het door gezondheidsklachten niet mogelijk is om op vakantie te gaan? De zomer kan heel lang duren als de mensen om je heen wèl op vakantie gaan en wèl dit soort leuke dingen ondernemen.

Stichting Present Woerden organiseert daarom de zomerpakkettenactie om de zomer voor een aantal van deze gezinnen een beetje zonniger te maken. De pakketten worden samengesteld door inwoners uit de gemeente Woerden en komen terecht bij cliënten van maatschappelijke organisaties. Deze hulpverleners kunnen goed inschatten waar een zomerpakket een mooie aanvulling is. Bij de gezinnen speelt vaak meer dan alleen geldzorgen.

Inhoud pakketten
Het pakket wordt samengesteld door groepen en particulieren uit de gemeente Woerden. Als je je opgeeft, krijg je van Present te horen hoe groot het gezin is, wat de leeftijden zijn van de kinderen en wat ze leuk vinden om te doen. Daardoor kun je een persoonlijk zomerpakket op maat samenstellen. Denk aan zomerspeelgoed, leuke tijdschriften, bakspullen, gezelschapspelletjes etc. Door sponsoring, donaties en een bijdrage van de commissie diaconie van de raad van kerken kunnen we ook enkele bonnen voor een lokaal uitje in het pakket doen. Met een persoonlijk pakket op maat wordt de zomer voor deze gezinnen net een beetje mooier. Vorig jaar konden we 74 gezinnen een mooi pakket bezorgen. Doet u dit jaar ook mee? U geeft zelf aan hoeveel u kunt besteden voor een pakket. Elke bijdrage is fijn.

Donatie

Lukt het u dit jaar niet om zelf een pakket samen te stellen maar wilt u wel bijdragen? Via https://steunpresent.nl/zomerpakkettenactie-present-woerden kunt u een donatie doen zodat we de pakketten ook weer kunnen voorzien van een aantal uitjes en belevenissen.

Pakket samenstellen

U kunt u via dit formulier opgeven om een pakket te maken. Aanmelden kan tot en met 31 mei.

Heb je je aangemeld? Dan krijg je halverwege juni bericht over het gezin waar je een zomerpakket voor gaat samenstellen. Ben je op zoek naar tips voor het samenstellen van het zomerpakket, kijk dan hier voor inspiratie!

Aanmelden gezin door Maatschappelijke organisatie
Wil je een gezin opgeven om een zomerpakket te ontvangen? Gebruik dan dit formulier. Ook scholen, kerken, mantelzorgers en betrokkenen kunnen een pakket aanvragen voor een gezin wat een steuntje in de rug goed kan gebruiken.

Financieel ondersteunen
Ben je enthousiast over deze actie, maar lukt het even niet om een pakket samen te stellen? Met een gift help je net zo goed mee! Daarmee kunnen we bonnen voor een ijsje, een pannenkoek of een lokaal uitje in de zomerpakketten stoppen. Doneren kan hier.

Persoonlijk langsbrengen, waarom?
De samenstellers brengen het pakket zelf langs bij het gezin. Het kan zijn dat je je bedenkingen hebt bij het zelf langsbrengen, omdat dat wat ‘weldoenerig’ kan aanvoelen. We hebben dit nagevraagd bij de ontvangende gezinnen en hun hulpverleners en het blijkt zo niet ervaren te worden. Vaak vinden ze het al heel bijzonder dat mensen dit zomaar doen, dat ze doen wat ze beloven, dat ze de tijd nemen om langs te gaan en dat ze het gezin met respect behandelen. Eén van de samenstellers: “Het gezin zat al met koffie op ons te wachten. Ze waren enorm verrast en heel dankbaar voor dit pakket. We waren stil van hun verhaal. We hadden veel respect voor de manier zoals ze met hun tegenslagen omgingen en alle energie gebruikten om er voor hun kinderen te zijn. Voor hen en voor ons was het een bijzondere morgen”.  Mocht dit je twijfel niet wegnemen, mail ons, dan kijken we wat mogelijk is.

Naar wie gaan de zomerpakketten? Informatie over de doelgroep
Present werkt in alle gevallen samen met hulpverleners die in kunnen schatten waar een zomerpakket een mooie aanvulling is. Bij deze gezinnen speelt vaak meer dan alleen weinig geld, zoals gezondheidsproblemen en/of sociale problematiek. De hulpverlener zorgt ervoor dat het contact voor jullie goed verloopt, maar het is voor jullie als samenstellers goed je er van tevoren bewust van te zijn dat je soms in aanraking kunt komen met moeilijke situaties en dat de reactie van het gezin soms anders is dan hiervoor beschreven. Hulp ontvangen is best moeilijk, zeker van onbekenden. Vaak komt het besef en de dankbaarheid pas achteraf. Natuurlijk hopen we dat jullie nog steeds enthousiast zijn voor deze actie, want een pakket is op deze plekken juist heel erg welkom!