Dit is Present

Aanmelding samenstellers

De Decemberpakketten-actie is weer van start

Diverse hulpverleningsorganisaties die werkzaam zijn in de regio zijn benaderd om namen van minimumgezinnen aan te leveren. Om verschillende redenen zijn deze gezinnen niet in staat cadeautjes te kopen voor hun kinderen of iets extra's te besteden rond de kerstdagen. Aan ieder minimumgezin wordt een samenstellend gezin of groep gekoppeld. Deze samenstellers verzorgen de cadeautjes of het pakket voor dat minimumgezin.

Wat houdt de Decemberpakketten-actie in?

In de week vóór de kerstdagen bezorgen vrijwilligers een pakket met food artikelen naar eigen keuze en non-food artikelen (bijvoorbeeld wasmiddel, tandpasta, afwasblokjes, kattenbakvulling, artikelen voor persoonlijke hygiëne) bij gezinnen die leven op de armoedegrens. Hierdoor wordt het gezin in de gelegenheid gesteld om met het geld wat ze hiermee zelf besparen, iets leuks te doen rond de kerstdagen. De gezinnen worden bij Present aangemeld door hun begeleiders. Het pakket wordt samengesteld door vrijwilligersgroepen (gezinnen, vrienden, kerkelijke groepen, collega’s e.d.) Op deze manier zorgen wij ervoor dat het pakket zorgvuldig en naar persoonlijke behoefte wordt samengesteld. Om het pakket extra persoonlijk te maken vragen we naast food en non-food artikelen, ook per gezinslid een leuk kleinigheidje bij te voegen. We hanteren per persoon een richtbedrag van € 12,50. Dit bedrag mag naar eigen keuze worden aangepast.

Onze vraag aan jou

Je bent bekend bij ons als betrokken bij het werk van Present en hebt mogelijk in het verleden al eens een keer meegedaan aan de Decemberactie. Onze vraag is of je, voor het eerst of opnieuw, met je gezin of groep als samenstellend gezin of groep wilt meedoen aan deze actie. Geef je dan op door onderstaand formulier in te vullen.

Na de sluitingsdatum nemen we dan contact met je op om door te geven aan welk minimumgezin jullie gekoppeld zijn.

Heb je vragen naar aanleiding van deze actie, neem dan gerust telefonisch contact met ons op. We zijn bereikbaar via 06-18750416.

Let op: Aanmelden kan tot uiterlijk 26 november!