Nieuws

Leerlingen en leerkrachten ervaren zelf hoe het is om iets goeds te doen voor een ander.

9 juli 2021

Samen met een leerkracht en je klasgenoten een tuin van iemand zonder netwerk en middelen flink aanpakken. De heg werd geknipt, stenen, grofvuil en onkruid werden verwijderd. Een ander groepje nam mensen in een rolstoel mee voor een wandeling buiten in de zon.

Hoe lekker is dat om frisse lucht te voelen op je huid. Ook ging er een groepje op stap met nieuwkomers van Inburgering Apeldoorn om Nederlands te praten en samen een spelletje te doen.
Bij het project bij een andere zorginstelling werd eerst met elkaar geoefend om te voelen en te ervaren hoe het is om in een rolstoel te zitten. Hierna gingen de ouderen mee met de jongeren voor een fijne wandeling langs de dierenweide. Een ander groepje leerlingen en leerkrachten ging deze ochtend aan de slag bij GGNet. Hier hebben ze de bloemetjes buiten gezet en alles schoongemaakt zodat de mensen weer heerlijk op het terras kunnen zitten.

In een ochtend tijd hebben deze leerlingen en leerkrachten zo samen verschil gemaakt in Apeldoorn en in de praktijk invulling gegeven aan burgerschapsvorming. Jacobus Fruytier scholengemeenschap Apeldoorn namens Stichting Present Apeldoorn, bedankt voor deze mooie samenwerking.