Nieuws

Nagenieten van de Kerstlunch

11 januari 2024

Wat was het een mooi samenzijn in de Grote Kerk op 11 december. Een heerlijke lunch aan een feestelijk gedekte tafel, mét gezelschap… Voor veel mensen is dat niet vanzelfsprekend. Juist daarom organiseerden we deze lunch, mogelijk gemaakt door Owens Corning, de Grote Kerk, gemeente Apeldoorn en vele vrijwilligers. 

Koks van De Scherpenbergh hadden een mooi menu samengesteld en waren ter plekke aanwezig om de laatste hand te leggen aan de gerechten.
De gasten werden bediend en werden in de watten gelegd door een vriendelijke tafelheer of -dame. 

Het Overdagkoor gaf een kort optreden weg om de feestsfeer te verhogen en burgemeester Ton Heerts schoof nog even aan bij de verschillende tafels voor een praatje én een cadeautje van de gemeente.

“Zo genoten van dit uitje, dat gebeurt niet zoveel meer in mijn leven, de dagen zijn veelal hetzelfde, bedankt!”, was één van de reacties van een oudere dame. En: “Wat een mooi verzorgd feest, ik voelde me écht gezien”, zei een jongeman voor wie het leven momenteel heel ingewikkeld is. 

Het was een feest dit te organiseren, met dank aan de vrijwilligers – zonder hen was het niet mogelijk geweest dit neer zetten en dank aan alle gasten voor hun komst en gezelligheid! 

Bekijk hieronder de terugblik van de kerstlunch.