Joke de Ruiter ontvangt 3e Bruggenbouwers Award

15-05-2018

Dinsdagavond 15 mei leek een normale Humanitas soosavond te worden voor Joke de Ruiter en haar team van vrijwilligers maar dat werd het niet. Zij werd door ons verrast met de 3e Bruggenbouwers Award.

Joke zet zich al ruim 13 jaar lang met een team van vaste vrijwilligers in voor de soos bij Humanitas in Aksent. Deze wordt speciaal georganiseerd voor cliënten met een verstandelijke beperking.  Zij startte hiermee omdat zij het belangrijk vond en vindt dat er ook op een doordeweekse avond leuke dingen georganiseerd worden voor verstandelijk beperkten. Waar het voor ieder ander normaal is om doordeweeks te gaan sporten of andere hobby’s te beoefenen, is dat voor mensen met een beperking niet zo. De soosavonden in Aksent, één keer in de twee weken op dinsdagavond,  zijn voor de bezoekers een waardevol en gezellig uitje. Maar ook voor Joke en haar man Dick zijn de avonden heel belangrijk: zij houden van sportieve en avontuurlijke vakanties maar plannen deze altijd zó dat zij geen soosavond hoeven te missen. Buiten de soosavonden om is Joke druk met het bijhouden van de administratie, het maken van de planning van de vrijwilligers, het doen van boodschappen voor de versnaperingen en last but not least overal rondneuzen voor leuke prijsjes voor de Bingo. Dit allemaal om de mensen van Humanitas een fijne avond te geven.

Omdat wij van mening zijn dat Joke een prachtige bruggenbouwer is in Barendrecht, reikten Present medewerkers Cobi Louws en Monique Hulsebosch haar de 3e Bruggenbouwers Award 2018 uit.

De Bruggenbouwers actie wordt gehouden in verband met ons tienjarig jubileum. Vanuit de gedachte ‘wie jarig is, trakteert’ en vanuit de wetenschap dat Present niet de enige Bruggenbouwer in Barendrecht is, organiseren wij deze bijzondere publieksactie. Gedurende het hele jaar zullen in totaal 10 Barendrechtse Bruggenbouwers in het zonnetje gezet worden. Mensen die zich allemaal op hun eigen manier inspannen voor verbinding, ontmoeting, integratie en het bestrijden van eenzaamheid.

De volgende award wordt uitgereikt in juni. In januari 2019 sluiten wij de actie af met een Bruggenbouwers lunch met alle awardwinnaars, die daar op hun beurt iemand voor uit mogen nodigen die in hun ogen ook een bruggenbouwer is voor de Barendrechtse gemeenschap.