Vrijwilligers van Present staken dit weekend ouderen in Smitshoek een hart onder de riem.

15-02-2021

Vrijwilligers van Present staken dit weekend ouderen in Smitshoek een hart onder de riem. Lees je mee hoe deze actie veel harten verwarmde?

Valentijnsdag draait om liefde, vaak gesymboliseerd door een hart. In combinatie met de voortdurende lockdown was dit voor Stichting Present de aanleiding om een aantal ouderen een hart onder de riem te gaan steken. Nadat de keuze op de wijk Smitshoek gevallen was, zorgde woonstichting Patrimonium voor de benodigde adressen en ging Present op zoek naar presentjes.

Zaterdagmorgen verzamelde een aantal enthousiastevrijwilligers zich op de Leerlooierij. De groep bestond uit vier raads- en bestuursleden van CDA Barendrecht aangevuld met twee andere vrijwilligers. Met armen vol roosjes en potrozen gingen ze langs de deuren om het bloemetje te bezorgen en om de ouderen aan te sporen vol te houden.

Marianne van Wilgenburg, bestuursvoorzitter van het CDA, mocht binnenkomen bij de 91-jarige meneer Boender. Meneer vertelde dat hij uitziet naar zijn tweede vaccinatie en naar detijd waarin het benauwende mondkapje niet meer nodig is. Ook deze geboren en getogen Smitshoeker moet dus nog even volhouden.

Voor de vrijwilligers was het leuk te ervaren dat veel bewoners blij verrast reageerden en sommigen zelfs zichtbaar ontroerd waren. Ondanks wat koude tenen gingen de vrijwilligers na afloop met een warm gevoel naar huis.

Zonder de bijdragen van Albert Heijn en 4Suze was deze hartverwarmende actie niet mogelijk geweest. Hartelijk bedankt daarvoor!

#nietalleen #cdabarendrecht #valentijnsdag