Nieuws

Lief briefje

12 januari 2024

Stichting Present Groningen krijgt allereerste Lieve Briefje van 2024

Van zaterdag 13 januari tot en met vrijdag 19 januari 2024 is het weer de Week van de Lieve Briefjes. In deze week wordt iedereen opgeroepen om iets liefs te schrijven voor een ander. Op vrijdag 12 januari gaf wethouder Inge Jongman van de gemeente Groningen het startsein door het eerste briefje te overhandigen aan Babette Versloot van de stichting Present Groningen. “Je inzetten voor een ander en oog hebben voor elkaar is van onschatbare waarde. Babette maakt het mogelijk dat mensen een steentje kunnen bijdragen aan een mooiere samenleving en daarom vind ik dat zij een lief kaartje verdient”, legt Inge Jongman uit.

Stichting Present Groningen is een organisatie die vrijwilligers verbindt aan mensen met een hulpvraag. Ze geloven dat veel mensen zich willen inzetten voor een ander, alleen is er vaak een kloof tussen die bereidheid en het daadwerkelijk in actie komen. Present functioneert als de verbindende schakel tussen deze twee partijen. Babette Versloot is algemeen coördinator bij Stichting Present Groningen.

Week van de Lieve Briefjes

Het doel van de week is mensen met elkaar te verbinden. De speciaal voor deze week ontwikkelde Lieve Briefjes (ansichtkaartjes) zijn gratis af te halen op verschillende plekken in Nederland. De kaartjes zijn verkrijgbaar in: alle bibliotheken in de provincie Groningen, bij servicepunten van Qbuzz in Groningen en Drenthe en bij verschillende bibliotheken en welzijnsinstellingen in het land, van Schiermonnikoog tot Zuid-Limburg. De kaart met afhaalpunten is te vinden op de website van de Week van de Lieve Briefjes. De kaarten online bestellen en laten thuisbezorgen, is ook mogelijk tegen een kleine vergoeding. Kijk voor meer informatie over deze week op www.weekvandelievebriefjes.nl.

Belangeloos

De Week van de Lieve Briefjes is een initiatief van stichting BuitengewoonZijn.NU en wordt mede georganiseerd door Senza Communicatie. Alle organisaties werken belangeloos mee. Zo wordt de actie ondersteund door onder meer Gemeente Groningen, Qbuzz, Biblionet Groningen en vrijwilligers die de kaartjes verspreiden. Ook de ontwerpen van de kaartjes zijn belangeloos gemaakt door vier inzenders van ontwerpwedstrijd: Arjanne van Zwol, Cindy Heyden, Pauline Neefs-Franke en Monique Duinstee.