Steun ons

Als vriend van Present Groningen

Als je Present Groningen een warm hart toedraagt en je wilt ons steunen met een periodieke gift wordt dan vriend van Present Groningen. Als lid van onze vriendenclub melden we je automatisch aan als lid van onze nieuwsbrief waarmee we je graag vertellen hoe we jouw gift omzetten in mooie projecten voor de meest kwetsbaren in Groningen.* 

* Aanmelding wordt pas definitief als je deze bevestigd via de uitnodiging die je in de mail ontvangt.

Daarnaast bieden we je één keer per jaar de mogelijkheid om mee te doen met een vriendenprojectdag. We sturen je dan een mailtje met een datum en een aanmeldformulier. Lijkt het je leuk om mee te doen, dan vul je het formulier in en selecteer je welke vaardigheden je daarbij wilt inzetten. Wij zoeken dan een passend project. Een mooie manier om de werkwijze van Present te ervaren en andere vrienden van Present te leren kennen. 

Present investeert met de vriendenclub in projecten voor de meest kwetsbare groepen in Groningen. Ze doet dat op verzoek van en in nauw overleg met professionele welzijns- en hulpverleningsinstanties. Present doet dat door vrijwilligers te koppelen aan de hulpvraag. Ook al wordt dat op vrijwillige basis gedaan, er zijn altijd kosten aan verbonden. 

Present werkt met een minimale staf en heeft een groot bestand van vrijwilligers. De middelen worden dan ook vrijwel geheel aangewend aan de hulpprojecten. Present is 100% afhankelijk van subsidies en donaties. 

Periodieke schenking

Present faciliteert ook het schenken aan de stichting op basis van een periodieke schenking. Bij een dergelijke schenking is bij de belastingaangifte geen sprake van een drempelbedrag wat eerst van de gift afgaat. Het hele bedrag is dan aftrekbaar. Het gaat bij een periodieke schenking om een schenking van een vast bedrag voor minimaal 5 jaar. Deze leggen we vast in een onderhandse schenkingsovereenkomst. Meer informatie over de aftrekbaarheid van de periodieke gift vindt je op de website van de Belastingdienst.


De onderhandse schenkingsovereenkomst kan je downloaden via deze link. Vul de formulieren in volgens de bijgeleverde toelichting en stuur deze rechtsgeldig ondertekend per post of per e-mail aan de secretaris. Je ontvangt een door de stichting ondertekende versie retour.

Omdat je een deel van je gift terugkrijgt van de Belastingdienst, kost het je netto minder om Present als vriend te steunen, of je kan ervoor kiezen om ca. € 160,- te schenken, terwijl het je netto toch maar  € 100,- kost. 


Je kan vriend worden van Present Groningen als je ons machtigt om frequent een donatie van je rekening af te schrijven.  Dat kan per maand, per kwartaal of per jaar en het termijnbedrag is vrij te bepalen!  Daarnaast is het ook goed om te weten dat het bedrag fiscaal aftrekbaar is omdat Present Groningen een erkende ANBI instelling is. Met jouw donatie help je Present om heel veel mensen blij te maken en een flinke steun in de rug te geven.

Vriend van Present Groningen worden?

Meld je dan hieronder aan door een machtigingsformulier in te vullen. Je kunt deze machtiging op ieder gewenst moment weer intrekken door onder in de menubalk te klikken op Stopzetten machtiging. 

Je kan ons ook steunen via