Dit is Present

De Present verhalen

Wat doet het om een dag iets voor een ander te betekenen. Lees hieronder Present verhalen uit de praktijk.

Ik heb je gezien, je bent de moeite waard

Je inzetten via Present is een bijzondere ervaring, zo beschrijft ook deze deelnemer: “Mensen komen als schilder of monteur bij klanten over de vloer. Ze hebben een duidelijk doel voor ogen: een klus die geklaard moet worden. Maar hoe anders is het wanneer je komt om mensen te helpen. Wanneer je ontdekt hoe hard die hulp nodig is.

Niet alleen in fysieke zin: het plafond en de muren sauzen. Maar ook ontdekken dat mensen van ver kunnen komen en nog een lange weg hebben te gaan. En juist op die weg, zomaar op een dag uit hun en mijn leven maken we een verbinding. Mag ik een beetje helpen met een muurtje sauzen. Maar misschien nog meer met: ik heb je gezien, je bent de moeite waard.”

Ik was bijna in tranen uitgebarsten, zo blij ben ik

Eén van de projecten waarbij vrijwilligers via Present hebben geholpen is het opruimen van een overwoekerde tuin van Karin: “Ik was bijna in tranen uitgebarsten, zo blij ben ik” zegt de bewoonster die nu vanuit haar raam naar een opgeruimd gazonnetje kijkt. Haar man was gek op tuinieren en kwam jaren geleden helaas te overlijden. “Ik heb zelf polyneuropathie en kan daardoor niet veel zelf doen.

Het tuinonderhoud was me echt boven het hoofd gegroeid.” De vrijwilligers hebben de hele dag struiken, heesters en onkruid afgevoerd. Karin: “Het is ongelooflijk wat mensen met elkaar in één dag kunnen doen.” De groep vrijwilligers is dan ook heel tevreden en hebben een hele gezellige dag gehad. Vrijwilliger Joep: “Zo mooi om iets te kunnen betekenen voor iemand. En het was nog ontzettend gezellig ook! We hebben tijdens de koffie en lunch mooie gesprekken gevoerd met Karin. Je komt na zo’n dag echt rijker thuis.”