Nieuws

De Langste Tafel van Zwolle – 24 april 2024

10 april 2024

“Als je meer hebt dan je nodig hebt, dan bouw je een langere tafel, geen hoger hek”. Onder dat motto organiseren we dit jaar samen met Academiehuis Grote Kerk Zwolle, op 24 april 2024 De Langste Tafel van Zwolle voor Oude Zwollenaren en Nieuwe Zwollenaren.

Zwolle is al jaren een gastvrije stad voor vluchtelingen en er zijn veel (Oude) Zwollenaren die bijdragen aan de opvang en de inburgering / participatie van vluchtelingen en statushouders (Nieuwe Zwollenaren). Dit door netwerkjes om deze mensen heen te vormen, door maatje te zijn, taallessen te geven, etc. In Zwolle doen we het samen.

Academiehuis Grote Kerk is een fantastisch mooie grote ruimte en wil graag een plek zijn van inspiratie en ontmoeting in de stad. Een verbinding was snel gelegd, want waar kun je nu beter een hele lange tafel creëren dan daar? En wat is er nu gezelliger en samenbindender dan samen te eten? En als iedereen wat meeneemt van zijn of haar overvloed, is er genoeg voor iedereen, ook voor de mensen die niets kunnen meenemen. En zo werd De Langste Tafel van Zwolle geboren.

Eet je ook mee op woensdag 24 april 2024?
We hopen voor de derde keer op een enorme gezellige tafel vol met erwtensoep, injera’s (Eritrese pannenkoek), hartige taarten, Syrische lekkernijen, Hollandse frietjes, Oekraïense hapjes en Pakistaanse toetjes. Eet je mee? Kinderen zijn ook van harte welkom, daar worden leuke activiteiten voor georganiseerd. Je kunt je aanmelden via deze link.